Over Roy

Wie ben ik

Ik ben Roy Rouwkema, 49 jaar, gelukkig getrouwd, reislustig en een fanatieke sporter. Mijn interesses liggen op het vlak van functionele bewegingen en krachttraining, mobiliteit en uithoudingsvermogen.

Roy
Fotografie Renate Vries, 2019

De Sportschool

Na jaren aan krachttraining te hebben gedaan in een sportschool heb ik bewust de overstap naar CrossFit gemaakt. De standaard sportschool krachttraining bood mij niet meer de uitdaging die zocht. Net als veel anderen deed ik niet anders dan een spiergroep per dag trainen. Hetzelfde schema week in, week uit afwerken.

Daarnaast bood trainen in een sportschool me niet de kracht, mobiliteit en uithoudingsvermogen die ik nodig had bij bijvoorbeeld obstacle runs. Begrijp me niet verkeerd, kracht is goed te trainen in een sportschool. De meeste sportschool maken gebruik van fitness machines die echt niets te maken hebben met functionele bewegingen. In het dagelijks leven zorgen functionele bewegingen ervoor dat we ons kunnen verplaatsen. Zowel in het dagelijks leven als in de trainingen van CrossFit moeten we lopen, springen, hurken, bukken, boven de macht tillen etc. Het verschil tussen beiden is dus niet groot.

In 2016 wilde ik meer met CrossFit doen dan alleen trainen. In het najaar heb ik de cursus en examen tot CrossFit Level 1 trainer succesvol afgerond. Daarna ben ik me verder gaan ontwikkelen als Bootcamp en Kettlebell instructeur.

Trainingen

Bij Tough Enough hou ik me veel bezig met het opstellen van de trainingen die we samen geven. De trainingen  duren gemiddeld een uur en bevatten altijd oefeningen gericht op conditie, mobiliteit en kracht. Daarnaast vormen functionele bewegingen altijd de basis van elke training die we geven.

Roy Battle Rope
Fotografie Renate Vries, 2019

Ben jij Tough Enough ?

Ik kan je helpen om je gezonder en fitter te voelen.  Durf je het met mij aan om het roer om te gooien en Tough Enough te worden?