September is begonnen!

September is begonnen.. en Hoe!

Coaches

 

De R zit weer in de maand, dat betekend dat het avonds weer wat sneller donker wordt. We hebben op de groeps-app het bericht verstuurd dat we binnenkort weer reflecterende hesjes aan moeten. We moeten wel goed zichtbaar zijn als we langs de weg gaan in het donker.  Veiligheid voor alles.

Strong Sister run

Op zaterdag 1 september waren we met 5 Tough Enough dames aanwezig bij de Strong Sister run in Hellendoorn. Deze run, alleen voor dames, is een goed georganiseerde, toegankelijke run, met veel obstacels bestaande uit bijvoorbeeld en glijbaan, de enorme zandkuilen en lekker veel modder en veel fun! Dit jaar kon er gekozen worden voor 5 of 10 kilometer. De Tough Enough dames kozen voor 10 kilometer! Hoppa! Voor de één was het de derde keer, voor de ander een tweede Strong sister run en voor een aantal zelfde de allereerste! Super stoer als je dan ook gelijk de 10 kilometer kiest.  De kilometers zijn gelopen en alle obstacels overwonnen ! Wij zijn ontzettend trots op deze bikkels! Op naar volgend jaar!

Strong Sister run

SSR overwonnen

 

Powerwalking

Op zondag 26 augustus is Alice op cursus geweest in Rotterdam. Ze heeft de cursus Powerwalking gevolgd.  Nu zie ik denken.. Powerwalking? Wat is dat nou weer.. Ik zal het uitleggen.

Power Walking is lopen in een stevig tempo. De spierversterkende oefeningen, die tussendoor worden gedaan zorgen ervoor dat je meer vet verbrandt en een strakker figuur krijgt. Denk aan oefeningen zoals push ups, dippen, squatten, en lunges. Het gemiddelde calorie verbruik met Power Walking kan oplopen tot wel 500 calorieën per uur.  Powerwalking is geschikt voor iedereen,  of je nu jong bent, of belegen het maakt niet uit.

Door een krachtige armbeweging en een sterke afzet met de voet zijn veel spieren tegelijkertijd actief. De hartslag komt hierdoor op een niveau dat nodig is om conditioneel beter te worden. De ademhaling wordt dieper, de bloedsomloop wordt aangezet en de zuurstoftoevoer vergroot.

Natuurlijk bewegen

Door de natuurlijke vorm van bewegen is het minder blessure gevoelig dan hardlopen. Door aan Powerwalking te doen kan je op een simpele manier bewegen.  En door te bewegen werk je aan je gezondheid ben je in de frisse buitenlucht, en doordat je in een groep traint ben je eerder gemotiveerd dan als je alleen traint!

Mocht je nu graag een keer mee willen doen.? Tough Enough organiseert een Meet en Greet op zaterdag 15 september. Van 10.00 tot 11.0 uur kan je een keer komen proeven van wat Powerwalking nu eigenlijk is. We starten op de parkeerplaats van de Groene Long  Middenweg 18 te Steenwijk. Wil je mee doen? Geef je dan op via www.powerwalkingclub.com ga naar locaties en aanmelden, zoek Steenwijk op en meld je aan!  Tot snel!

Tough Enough Powerwalkingclub gaan samenwerken