Succes verhalen

Oktober 2016

Frederiek voor dat ze afviel met hulp van Tough Enough gewichtsconsulente AliceBegin oktober 2016 ben ik het avontuur aangegaan mijn levensstijl blijvend te veranderen betreffend mijn eetpatroon onder de deskundige leiding van Alice!

Mijn hoofddoel toen was dat ik me energieker wilde voelen. Ik was vaak erg moe en kon geen verklaring vinden hoe dat kwam. Ik vermoedde dat het mede zou liggen aan mijn eetpatroon. Immers, er zit veel te veel suiker in onze voeding. Natuurlijk wilde ik ook graag wat kilo’s kwijt; dat zou een mooie bijkomstigheid zijn.

We spraken daarover af dat ik proberen zou 5 kilo kwijt te raken in een half jaar tijd. Maar mijn eerste streven was toch mijn energie-level meer op peil te krijgen. Ook wilde ik meer inzicht krijgen in wat echt gezond eten is en waar valkuilen liggen voor mij.

Vol goede moed ging ik onder leiding van Alice aan de slag, o.a. met ondersteuning van de app van de Voedingswijzer: ‘Mijn Eetmeter’. Hierop hield ik trouw elke dag bij wat ik at en hoeveel calorieën ik naar binnen werkte. We hadden afgesproken hoeveel calorieën dat mochten zijn per dag.

De praktijk

In de praktijk bleek dat het nog best lastig was aan het aantal calorieën te komen omdat ik geen suikerhoudend voedsel meer at. Daar heb ik me over verbaasd! Ik heb dan ook geen hongergevoel gehad…

Waar ik wel flink last van had (vooral de eerste twee maanden) was dat ik enorme zin had in chocola, koek en taart! Ik trok steeds de kasten open op zoek naar lekkers, maar als dat er al was, ik mocht het niet hebben omdat suikerhoudende en volvette producten niet op mijn lijst staan! Ik werd er verschrikkelijk onrustig van en heb er heel wat over afgemopperd. Vooral op de vrijdagmiddag na werktijd als ik moe van het werk was en toe aan een ontspannend weekend. Daar hoorde in het verleden in ieder geval een overheerlijke kant-en- klare pizza bij.

Na een aantal weken verminderde dit gevoel gelukkig en nu is het nog maar af en toe. Gelukkig hielp Alice me door me moed in te spreken en me alternatieven aan te bieden waar ik mee verder kon. Ook kreeg ik bemoedigende appjes en gooide ze er regelmatig een fikse dosis humor bij. En ja, iedere keer die weegschaal die weer klaar stond motiveerde mij om toch vol te houden en ervoor te blijven gaan!

Een half jaar verder

Frederieke nadat ze is afgevallenUiteindelijk, nu na een half jaar ben ik veel minder moe: ik slaap een heel stuk beter. Hier heb ik me heel erg over verbaasd. Doorslapen n.a.v. anders eten? Hiervoor was ik regelmatig rond 4 uur wakker en kon ik pas na een paar uur weer slapen en soms sliep ik helemaal niet meer tot de ochtend. En ik ben 10! kilo afgevallen… Daar ben ik natuurlijk superblij mee, eerlijk is eerlijk. Ik heb pas weer nieuwe kleren gekocht, 3 maten kleiner dan ik in eerst had.

Je raadt het al: ik ga nog even door tot ik op een gezond gewicht zit. Ik heb er vertrouwen in dat ik daarna mijn gewicht vast kan blijven houden omdat Alice mij heeft geleerd hoe ik dat kan doen.

Avontuur

Waarom ik je kan aanraden dit avontuur met Alice aan te gaan? Alice weet heel goed waar ze het over heeft; ze heeft haar opleiding succesvol afgesloten en is hierin een voorbeeld geweest voor haar medestudenten.

Daarnaast is ze een mensenmens. Alice laat je hoe dan ook in je waarde, sluit aan bij hoe jij je leven leidt en wat je mogelijkheden en moeilijkheden zijn. Ze denkt met je mee en zoekt samen met jou passende oplossingen wanneer je iets tegenkomt waar je moeite mee hebt. Ze kan goed luisteren en is nuchter en reëel. Hierdoor weet ze je te motiveren, aan te moedigen en is ze mèt humor de welbekende stok achter de deur voor een Super-resultaat! Zichtbaar, onzichtbaar, maar hoe dan ook merkbaar.

Frederieke Rommelaar-Walinga, 2017