Tough Enough-ers aan het woord

Ignas Heuvelink, 57 jaar, lid sinds februari 2018

Waarom heb je gekozen voor Tough Enough?

Voordat ik bij Tough Enough ben gaan sporten was ik een redelijk fanatiek hardloper. Hoewel ik het hardlopen jaren met veel plezier heb gedaan en er nog steeds veel voldoening uit haal, trainde ik op deze manier alleen de cardio en de beenspieren. Om wat allrounder aan de slag te kunnen gaan zocht ik iets waarbij ook  de andere spieren aan bod zouden komen. Ik zou daarvoor natuurlijk naar de sportschool kunnen gaan, maar ik sport het liefste buiten. Toen een vriendin van mij een aantal jaren geleden enthousiast vertelde over buiten bootcamp bij Tough Enough was mijn keuze snel gemaakt: dit was precies wat ik zocht (en is dit nog steeds). Roy en Alice zijn kundig en motiverend, zorgen voor veel afwisseling in de oefeningen en, maken leuke uitstapjes (suppen, zwembad bootcamp tijdens de warme zomerweken). Daarnaast wordt er goed gelet op de juiste technische uitvoering van de oefeningen waardoor de uitwerking ervan beter is.

Wat vind je de leukste oefening en waarom?

Het allerleukste vind ik niet één oefening, maar het circuit waarin heel veel oefeningen in kort tijdsbestek aan bod komen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Musiceren, theater maken en uitvoeren, lezen en bordspellen spelen.

Wat was je doel toen je begon met sporten bij Tough Enough ? En heb je dat behaald?

Mijn doel was om veel meer spieren te ontwikkelen en nieuwe dingen ontdekken. Ik heb dit gedeeltelijk behaald: ik merk wel dat ik zeker sterker ben geworden en oefeningen onder de knie heb gekregen waarvan ik bij het begin niet eens wist dat ze bestonden, maar ik merk ook dat ik mezelf op vrijwel alle vlakken nog flink kan verbeteren. Dat is ook precies de reden waarom het nog steeds zo uitdagend is.