Tough Enough-ers aan het woord

Marit ten veen- 26 jaar- lid sinds november 2020

Waarom heb je gekozen voor Tough Enough?

Wanneer ik gezellig een avondje met mijn vriendinnen had, vertelden ze over hun avondje bootcamp. Het was gezellig, ze hadden spierpijn of ze deden een oefening voor in de woonkamer. Ik dacht laat ik dit ook eens proberen. Het is natuurlijk een stok achter de deur wanneer je samen sport i.p.v. dat je jezelf in je eentje naar de sportschool moet slepen.

Hoe voelde je je na de allereerste bootcamp?

Ik voelde me echt heel erg goed na de eerste keer bootcamp. Natuurlijk het was zwaar, maar het gaf zo’n goed gevoel dat ik mezelf weer ECHT in beweging bracht. Ik kreeg een enorme stoot energie. Daarbij moet ik eerlijk bekennen dat ik de dagen daarna wel erg veel moeite had met de trap op en af komen. Dit was gelukkig de tweede keer al stukken minder.

Wat is jouw motivatie?

Je bent individueel bezig, maar je bent toch samen. Het motiveert dat er persoonlijke aandacht voor je is. Je wordt aangemoedigd, is het niet door de instructeurs dan is het wel door je medesporters. Mijn streven is echt om me weer fit te voelen. Na de les heb ik echt het gevoel dat ik een stukje dichterbij kom.

Welke oefeningen vind je leuk? en welke vind je echt verschrikkelijk?

Push press of squaten vind ik wel leuk om te doen. Buikspieroefeningen, burpees plat op de buik en dips vind ik echt vreselijk. Dit vind ik zwaarder dan zwaar. Het prettigst vind ik wanneer er veel afwisseling is van oefeningen.

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik word erg blij van true crime series, wandelen en klussen.

Waarom vind je buiten sporten zo leuk\fijn?

Dit geeft mij het gevoel dat ik echt gezond bezig ben. Het is lekker wanneer je de wind voelt en jij aan het knallen bent.