Tough Enough op bezoek bij Challenge2move

Tough Enough deed een uitstapje naar de Holtingerzand in Havelte

Holtingerzand

Holtingerzand

 

Holtingerzand

Vanmorgen was Tough Enough aanwezig bij de Clinic die georganiseerd werd  door Challange2move . We waren er gasttrainers samen met Wiebo Walstra van Trailrun Nederland en Jenny Middelbrink van Mindfulrun Havelte.

Een groep van zo’n 27 dames en heren hadden zich verzameld. De groep werd door Angelique van Challenge2move opgewarmd naar het startpunt gebracht waar de deelnemers in groepen verdeeld werden en de clinics konden beginnen!

Gemotiveerde deelnemers

Enthousiaste deelnemers

Per gasttrainer hadden we dertig minuten om te laten zien wat we in huis hadden. Na een ‘wie we zijn, wat we doen’ de uitleg over de bootcamp.

We hadden de bootcamp opgedeeld in twee gedeelten, De eerste twaalf minuten met attributen, denk aan slamball, battle rope, kettlebells, spring touw en een medicijnbal.  Zestig seconden werken, twintig seconden rust en een kleine 12 minuten lang.

Bootcamp van Tough Enough

Compilatie

Voor een ongetrainde sporter best pittig, maar ze hebben zich er goed door heen geslagen!  Iedereen kan bootcamp-en, iedereen op zijn eigen niveau of je nu een beginner bent of het al wat langer doet. 

Het tweede gedeelte was een kaartspel. Ieder figuur op de kaart betekent wat, na het uitvoeren van de oefening 100 meter rennen, volgende kaart en weer rennen.

Kaartspel

kaartspel

Het was warm en zwaar in het mulle zand. We zagen er uit alsof we een modderrun hadden gelopen. Voor de deelnemers die nog nooit een bootcamp gedaan hadden, hebben ze zich er goed door heen gebuffeld.

Lopen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De reacties waren verdeeld. “Jeetje dit was zwaar, maar ontzettend leuk” of “Heel leuk om te doen, maar ik ben net begonnen met trainen, wellicht volgend jaar!”

Iedere clinic duurde een half uurtje. Tussen de clinics door was er even rust en kon er bij de ingerichte tent van Challange2move wat gedronken en gegeten worden. Daarna was het tijd om weer door te gaan naar de volgende clinic.

Het leuke aan deze ochtend was dat iedereen kon proeven van andere dingen. Zo kon je gratis uitproberen of er voor jou nog iets bij zit.

De geluiden van deze ochtend waren ontzettend goed en ik denk zeker dat het een vervolg gaat krijgen!

Tough Enough kijkt tevreden terug op een geslaagde ochtend !

Wil je een keer meedoen met de bootcamp bij Tough Enough? De eerste les is gratis! Geef je op via [email protected]

Tough Enough