Tough Enough-ers aan het woord

Petty Shoemaker- 45 jaar- lid sinds september 2017

Waarom heb je gekozen voor Tough Enough?

Naast het hardlopen was ik opzoek na een andere sport. Na bootcamp verhalen van een collega was ik wel nieuwsgierig geworden en heb mij aangemeld voor een proefles . Ondanks de spierpijn na de eerste les heb ik mij gelijk aangemeld. Ik vind heerlijk om in de buitenlucht te sporten, weer of geen weer. Het sporten in groepsverband vind ik ook leuk, volgens Roy is het soms een theekransjes. Alice en Roy verzinnen elke week andere oefening waardoor geen een week hetzelfde is. De ene week gaat het mij makkelijker af dan de andere week.

Wat is jou motivatie?

Mijn motivatie is om steeds sterker te worden bij verschillende oefening. Dit zal mij niet bij alle oefeningen lukken. De challenge van 2019 vond ik daar een goed voorbeeld van. Het een was een combinatie challenge van kracht en cardio. Om de 12 weken werd de challenge afgenomen en kon kijken of ik mij zelf had verbeterd.

Welke oefeningen vind je leuk? en welke vind je echt verschrikkelijk?

Ik vind heel veel oefeningen leuk maar de slee springt er dan toch tussenuit. Circuit is ook leuk vanwege de verschillende oefeningen. Burpees vind ik verschrikkelijk omdat het mij niet zo goed afgaat, ik krijg last van de knieën.  Rekken en strekken sla ik het liefst ook over, ben niet lenig genoeg. 🙂

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Hardlopen, afspreken met vrienden , koken met vrienden, terrasje pakken, lekker thuis relaxen, spelletjes spelen, of gewoon lekker bankhangen.

Mis je de bootcamp op dit moment?

Ik kijk er erg naar uit dat wij weer mogen bootcampen. In deze tijd mis ik het helemaal, het is ook een stukje ontspanning.