Tough Enough-ers aan het woord

Danny Steffens – 37 jaar- lid sinds juli 2017

Waarom heb je gekozen voor Tough Enough?

Via mijn buren kwam ik erachter dat ze mega enthousiast waren over een bootcamp groep. Niet wetende dat ze nog maar net gestart waren, stuurde ik een berichtje naar Alice. Ze reageerde snel en nodigde mij uit voor een proefles. Na de eerste les kreeg ik direct het team gevoel. Veel humor en keihard werken! Een combinatie waar ik heel enthousiast van ben geworden en nog steeds ben. Daarbij zijn Alice en Roy super betrokken. Als er iets is in je thuis situatie of met een training dan vragen ze je direct.

Hoe voelde je je na de allereerste bootcamp ? 

Kunnen we deze vraag ook overslaan? Denk liever niet meer aan die dagen, dat ik liever in bed wou liggen zonder te bewegen met een duim in mijn mond. Wat was dat heftig zeg. Zeker na jaren niks meer doen was het een hel waar je doorheen ging. Maar je wist direct dat je wat had gedaan en je wou meer. De spierpijn blijft overigens altijd. 

Wat is jou motivatie?

Mijn grootste motivatie was en is nog steeds mijn kinderen. Ik wil als ze groot zijn kunnen bijhouden en niet op de grond liggen omdat ik buiten adem ben. Dat ze vervolgens vragen ; wat is er papa? Algehele fitheid is mijn tweede motivatie. Je wordt toch wat ouder en dan gaat het steeds moeilijker. Je fysiek en mentaal fit voelen vind ik erg belangrijk. 

 Welke oefeningen vind je leuk? en welke vind je echt verschrikkelijk?

Iedereen is verschillend en iedereen heeft oefeningen waar die plezier aan beleefd en waar hij of zij “goed” in is. Ik ben goed in oefeningen waarmee ik mijn bovenkant train. Dus push-ups, buikspieren, armen en schouders. Dit vind ik super leuk om te doen. Ik merk ook dat ik hiermee mijn “tijd” inhaal als ik wat achter begin te lopen na mijn wat minder leuke oefeningen. Burpees, squats en lunges nemen veel tijd in bij mij. Dit zijn mijn oefeningen waar ik wat minder naar uitkijk, maar door het enthousiasme van Roy en Alice zorgen ze ervoor dat je er voor gaat!

Wat doe je graag in je vrije tijd?

In mijn vrije tijd besteed ik veel tijd aan mijn gezin. Ik heb 2 jongens van 1 en 3 die veel te hard groot worden en waar ik geen minuut van wil missen. Daarnaast wil ik nog wel veel meer doen maar dit komt er vaak niet van. Zo af en toe spring ik op de mountainbike en loop ik een rondje hard maar dit is inmiddels te lang geleden. Een goed moment dus om dit weer op te pakken. 

 Waarom vind je buiten sporten zo leuk\fijn?

Buiten sporten is leuk omdat je in de vrije natuur, zonder naar zweet ruikende mensen om je heen je oefeningen kunt doen. Je hebt altijd frisse lucht en zo af en toe zie je ook nog delen van de stad of bos die je nog niet hebt gezien. Je komt op verschillende plekken zodat je niet elke keer dezelfde vloerbedekking ziet.