Waarom regelmatig sporten goed voor je is!

 

Sporten verhoogt je stofwisseling!

1: Wie regelmatig sport verhoogt zijn stofwisseling. Dit komt doordat een fit lichaam meer calorieën verbruikt in dan een lichaam dat niet in vorm is.

Door te sporten verminder je vetweefsel en creëer je spierweefsel. Hoe meer spierweefsel je hebt, des te sneller je stofwisseling wordt. En een snelle stofwisseling betekent dat je makkelijker op gewicht blijft.

2: Je kunt meer eten als je vaker sport

Als je regelmatig sport kun je meer eten zonder dat je ervan aankomt.

Sporten is een geweldige manier om gezond te worden en te balansen na een ongezonde dag. Of om juist ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een feestmaal. Trek nou niet gelijk na je workout een zak chip uit de kast. We hebben het hier over gezond eten!

3: Sporten houdt je lichaam soepel

Vooral als je een kantoorbaan hebt en dus veel zit kan sporten erg goed zijn voor je flexibiliteit. Tijdens het sporten gebruik je je lijf op een andere manier en voorkom je dus allerlei problemen met je gewrichten en je spieren.

4: Je slaapt beter

Je nachtrust verbetert wanneer je overdag fysiek bezig bent geweest. Je kunt heel moe zijn van een dag werken op kantoor, omdat je de hele dag bezig bent geweest met mentale uitdagingen. Je lijf is echter lang niet zo moe, en daarom kan het lastig zijn om de slaap te vatten.

Als je op dit moment niet zo stevig slaapt als je ooit deed, en je weet dat je te weinig sport, kan het goed zijn om vaker te gaan sporten. Maak je lijf maar lekker moe, dan slaap je dieper en veel vaster en krijg je een betere nachtrust.

5.: Voert stresshormonen af

Als je last hebt van een constant stressgevoel is sporten een goede manier om meer rust te vinden. Tijdens het sporten worden stresshormonen namelijk afgevoerd. Je voelt je meer ontspannen en lichter na een uurtje flink sporten.

Sterker nog, na ongeveer een halfuur sporten komt er in je lichaam een stofje vrij waardoor je je gelukkig gaat voelen. Een gevoel wat je juist in stressvolle periodes goed kunt gebruiken.

6: Sporten is gezond – je voelt je sterker en fitter

Wie vaak sport zit lekkerder in zijn vel. Door te sporten word je gezonder, krijg je meer kracht, meer longcapaciteit, meer conditie en meer energie. Je staat steviger in het leven en voelt je sterk en fit.

Het kan heel goed zijn dat je je alles behalve fit voelt als je net begint met sporten. Wanneer je lichaam echter gewend begint te raken aan je sportschema zul je merken dat de beweging je ontzettend goed doet!

7: Je maakt je even los van het dagelijkse leven

Sport is voor veel mensen een manier om even te ontsnappen aan de realiteit. Het is lichamelijk gezond, maar ook geestelijk merk je veel voordelen.

Wanneer je sport samen met anderen merk je al snel dat het sporten een leuke sociale beleving wordt. Je combineert dan je sociale leven met werken aan je gezondheid en dat is heel slim! Ook is het heerlijk om bijvoorbeeld te sporten in de natuur en de frisse buitenlucht!

Hoe vaak zou ik moeten sporten?

Om in vorm te blijven zouden de meeste mensen zo’n 2 tot 3 keer per week minimaal een uur moeten sporten. Je moet hierbij denken aan activiteiten die echt je hartslag verhogen.

Door met regelmaat te sporten blijft niet alleen je lijf in vorm, maar profiteer je ook optimaal van alle andere voordelen die sport te bieden heeft. Je voelt je in het dagelijks leven rustiger, gelukkiger en simpelweg fitter.

Mogen wij van Tough Enough jou helpen je fitter en gezonder te laten voelen? Onze les tijden zorgen voor regelmaat in jou sport ritme!

Je kan bij ons sporten op de volgende tijden en dagen:

Maandag 19.00 tot 20.00 uur (bootcamp)

Maandag 20.15 tot 21.15 uur (powerwalking)

Dinsdag   19.30 tot 20.30 uur (bootcamp)

Woensdag 19.30 tot 20.30 uur (bootcamp)

Donderdag 19.30 tot 20.30 uur (powerwalking)

Vrijdag 8.45 tot 9.45 uur (bootcamp)

Vrijdag 19.30 tot 20.30 uur (bootcamp)

Een proefles is altijd gratis!Tough Enough