Waarom bootcamp je goed doet!

Wat is bootcamp?

Bootcamp is een fitnessprogramma dat zijn roots vindt in het Amerikaanse leger. Dergelijke trainingen worden daar gebruikt om de aspirant-soldaten snel in conditie te laten komen, snel fitter en sterker te maken. Als fitnessprogramma heeft bootcamp in een korte tijd veel aan populariteit gewonnen. Dat is niet voor niets, je wordt er immers snel fitter, slanker en sterker door.

Bootcamp komt dus uit het Amerikaanse leger. Het wordt ingezet om soldaten in spé snel fit te krijgen en in korte tijd hun conditie te verbeteren. Bootcamp is een manier van fitness die in de buitenlucht plaats vindt en meestal doe je dit in groepsverband.

bootcamp- groep

Bootcamp is bijzonder effectief indien je snel fit wilt geraken, wilt afvallen en slanker wilt worden. Je verbrandt er een hoop calorieën mee. Tijdens een training zul je oefeningen doen zoals sprintjes trekken, opdrukken, planken, squats, tijgeren (ja dat doen ze in het leger ook), high knees en veel meer.

Tough Enough bied bootcamp als pittige training, die je veelal in groepsverband doet en onder begeleiding van een gemotiveerde coach. Iedereen voert de oefeningen echter op zijn of haar niveau uit. Ben je een beginner, dan doe je wat minder herhalingen of sprint je wat minder hard. Het is echter wel de bedoeling dat je je fysieke grenzen verlegt.

all you have to do is try

Wat doet bootcamp voor je?

Bootcamp is een hele effectieve manier om snel je conditie te verbeteren en om veel calorieën te verbranden, waardoor je snel gewicht kwijt raakt of slanker wordt. Doordat je sterker wordt, zal je spiermassa (iets) toenemen. Spieren  nemen veel minder ruimte in per gewichtseenheid  dan lichaamsvet. Je zal dus wel een slanker figuur krijgen, terwijl je misschien (nog) niet afvalt.

Door een bootcamp training (en door sporten in het algemeen) maakt je lichaam zogenaamde gelukshormonen aan. Dit zijn de neurotransmitters endorfine en dopamine. Door de aanmaak van deze stofjes krijg je een heerlijk euforisch gevoel. Win win toch? Lekker sporten, en je blij voelen!

Alle voordelen op een rijtje

  • Het verbetert je conditie
  • Het maakt je sterker
  • Je verbrandt veel calorieën, die anders wellicht als overschot waren opgeslagen in je vetreserves
  • Effectief middel om slanker te worden
  • Het kan goed helpen om af te vallen
  • Het stimuleert de aanmaak van je gelukshormonen waardoor je een euforisch gevoel krijgt
  • Je traint met een enthousiaste groep, dus het werkt erg motiverend

Bij Tough Enough doe je bootcamp afgewisseld met hardlopen. Zo boost je je algehele fitheid nog meer!

Heb je zin om mee te trainen? De eerste keer train je gratis mee!

Geef je op via [email protected]

Foto Alice onder hunnebed
Fotografie Renate Vries, 2017